• Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

Halden Live følger lover og forskrifter om personvern, GDPR. Les mer her

Søk
  • Halden Live

Dette er stort!

Med dette uttrykker Jørn Back det mange mener om at Robert Plant kommer til Halden.

- Jeg er klar og jeg håper mange haldensere ser verdien i denne unike konsertmuligheten, sier han entusiastisk.

Jørn, som er kjent som en av vokalistene i vårt lokale band «Kinky Way», har fulgt Led Zeppelin og Robert Plant siden 70-tallet.

- Jeg opplevde Led Zeppelin i 1979 på Knebworthfestivalen i England. Og jeg har sett Robert Plant som soloartist i London. Leverer han like bra her i Halden som da kan folk bare begynne å glede seg, sier Jørn.

Når billettene til konserten med Robert Plant ble lagt ut var Jørn Back nummer to i køen.

- Det var nok bare en som rakk foran meg i billettkøen. Dette ville jeg ha med meg, tenk; Robert Plant kommer til lille Halden. Som rockepublikum er dette det største, sier den ihuga konsertgjengeren.

Eventyret «Kinky Way» har gitt Jørn mange spennende opplevelser og bekjentskaper i England. På en privat fest i London sammen med trommisen i det originale Kinks ble han presentert for en mann som viste seg å være Jimmy Page, gitaristen i Led Zeppelin.

Robert Plant har med seg bandet The Sensational Space Shifters når han kommer til Halden. Dette er bandet Robert Plant har jobbet med de siste årene.

- Han har en enorm stemme. Led Zeppelin hadde en bluesbasert heavyrockstil. Robert Plant har en mer folkrock-stil kombinert med mange andre sjangere. Han synger noen ballader hvor den legendariske stemmen virkelig kommer til sin rett, sier Jørn.

Men, det er ikke bare Robert Plant som kommer til Fredriksten festning 2.juli. Som en liten mini-festival står også Iain Matthews og The Salmon Smokers på programmet.

Iain Mathews er heller ikke en ukjent artist. Med over 50 album bak seg har han vært aktiv som vokalist, gitarist, bandleder, komponist og soloartist i over 40 år. Jørn Back, som har vært på en imponerende mengde konserter har selvfølgelig også fått med seg Matthews.

- Jeg var på konsert med Iain Matthews i London og det var veldig bra. Jeg har hørt at da Matthews en gang var publikum på en Stones-konsert ble han bedt opp på scenen for å synge duett med Mike Jagger, forteller Jørn.

The Salmon Smokers er et haldenband i god medgang. Blant mye annet spiller de nå inn et album sammen med Matthews og de har også hatt konserter sammen.

- Tenk så heldige vi er som har det flotte festningsområdet som er helt perfekt til alle typer konserter. Nå har jeg gledet meg i et halvt år til denne konserten som ikke bare har med Robert Plant, den største innen sin sjanger men også Iain Matthews og The Salmon Smokers på programmet som er spesielt invitert av Robert Plant til å lage en helaften for publikum på festningen 2.juli.

Det kommer til å bli en ubeskrivelig opplevelse, konstaterer Jørn Back.


Jørn Back gleder seg til konsert med Robert Plant på Fredriksten festning. Foto Lisa Gustavsen

130 visninger